miafrogner.no

Menu Close

Hjemme

Det aller første jeg tenkte etter å ha låst opp ytterdøra, skrudd av alarmen, gått det ene trappetrinnet opp i leiligheten, satt fra meg alt jeg hadde i hendene og sparket av meg sandalene på fillerya i gangen og gått inn, var så mykt gulvet vårt er. 

Jeg har aldri tenkt på at vi har et mykt gulv før. Vi har et helt vanlig eikeparkettgulv, som har vært der siden leiligheten ble bygd inn i denne fabrikkgården for tolv år siden, det er ikke vi som har valgt det, men jeg liker det. Kanskje mer enn jeg trodde, for den følelsen av å komme hjem, sparke av sandalene og kjenne vårt eget gulv under føttene igjen var overraskende fint. Superfint.

Og etter jeg hadde blitt kjent med gulvet på nytt igjen etter tre uker borte, er det som om tempoet sakte men sikkert kommer opp i normalt modus igjen. Etter at jeg først klarte å lande på hytta i Stavern gikk jeg inn i fullstendig zen-mode, jeg leste en bok om dagen, gikk i shorts og singlet hele dagen, ingen sko, ingen hårbørste, ingen sminke, sove lenge, sovne tidlig, hvitvin i glasset, to isbiter og et nikk til Ina i Bergen, kaffe i koppen og gress, plen, svaberg, grus. Ting gikk saktere, saktere, så sakte at det nesten stoppet opp. Sånn som ferien skal være, tror jeg.

Her hjemme igjen har vi noen dager på oss til å få livet og hverdagen opp igjen i normalt tempo, for på mandag er det ingen kjære mor, da er det bare å stå opp tidlig, gå til jobb, legge planer, finne tilbake til der vi avsluttet før sommeren, lunsj halv tolv, teammøter, kundemøter, alt det jeg liker så godt, men jeg trenger tempoet mitt der, da, på mandag. Jeg liker tempoet mitt, det er det som føles mest meg, og de siste dagene har vi klart å kombinere byferie med tempofiksing.

Vi har gått, til løkka og tilbake, løkka og tilbake, vært på brukthall og lett etter møbler til gangen, planlagt hva som skal være på veggen i stua som fortsatt er tom, pakket ut, vasket klær, sengetøy, besøkt mamma og pappa, gått på pokemonjakt sent på kvelden, plukket moreller sammen med Siv og Andreas, prøvd sykler, prøvd å bestemme oss for sykler, bestilt synstest, sett på nye briller, bakt brød til frokost, spist lunsj ute, trent, prøvd å stå opp (litt) tidlig.

Hjemme, altså. Hjemme er bra, og nå er det torsdag kveld, Øystein er ute og spiller frisbeegolf (!) med kamerat, jeg har bakt veganske brownies med mandler og moreller, de morellene vi plukket i går, og jeg, jeg sitter barbeint med skitne føtter oppi sofaen og ser på gammel Gilmore Girls. Ferie, hjemme, byen, bra.