Akkurat nå, lørdag klokka seksten tjuefem, sitter jeg i en sofa i en hotellsuite på Norefjell Ski & Spa. Jeg er så mjuk i huden som jeg neppe har vært siden jeg var en baby etter å ha blitt skrubbet og massert, jeg er så zen i sjela som jeg ikke kan huske sist etter å ha sitti i et boblebad og sett utover fjelltoppene, og jeg er så trøtt som jeg ikke har vært på aldri så lenge, bare fordi jeg har tid og ro til å sitte stille og la kroppen bare være det den egentlig er: Trøtt.

Vi er på en ferie før ferien. Istedet for å bruke masse penger på materialistiske julegaver til hverandre, har vi reist hit. Det bestemte vi oss for da vi satt oppi en sofa vi nettopp hadde ommøblert fordi vi måtte det fordi vi hadde kjøpt nytt gulvteppe som var for stort for den andre veggen, i leiligheten vi nettopp har solgt, fordi vi skal flytte til Nesodden i februar. Vi skulle ha en rolig høst etter boklansering, og istedet ble det baluba med huskjøp og leilighetssalg og alt som følger med, og vi trengte en ferie. Jeg booka umiddelbart, og jeg tenkte søren heller, skal vi først gjøre det skal vi gjøre det skikkelig, så da sitter jeg her da, i en suite, på toppen av et fjell, med kjæresten min og ingen sokker på og rødvin i glasset.

Dette anbefales. En ferie før ferien. På onsdag setter vi oss i bilen sammen med foreldrene mine for å kjøre til Flekkefjord hvor vi skal feire jul hos lillesøstra mi, og jeg gleder meg. Mandagen etter setter vi oss på et tog for å sette oss på et fly for å sette oss på enda et fly for å være på Sunnmøre i romjula, og jeg gleder meg til det også. Etter ferien før ferien er ferdig. Da er jeg klar for alt.