Det nærmer seg 40, og nærmer seg 50, og nærmer seg nytt år. Men ikke helt enda, da. Først skal det bli enda mer høst enn det allerede har blitt denne uka, og så skal det bli litt vinter. Og så skal det bli jul.

Denne uka skal jeg være så freidig at jeg starter ukesoppsummeringa med meg selv, for denne uka kom boka mi, Grønn Bonanza, ut i butikk, og DN Smak har skrevet om den. Jeg vet ikke helt om jeg helt har forstått det enda, men det er utrolig kult å få snaps og meldinger fra folk som ser boka i butikk og som tar den med seg hjem! Førstkommende torsdag er det slippfest, det gleder jeg meg til. Og da skjønner jeg det sikkert helt på ordentlig.

Sånn ellers har jeg blitt ganske satt ut av at mannen som står bak Oculus Rift, Palmer Luckey også spytter masse penger inn i en pro-Trump gruppe som jobber med å produsere såkalte shit memesfor å latterliggjøre Hillary og løfte Trump. Jeg aksepterer at folk har andre politiske meninger enn meg altså, men å funde shitposting?Lavt.

Borte hos Food52, en av mine favorittmatsider, har journalist Mayukh Sen startet en ny retro-spalte. Retro-mat kan både være skikkelig morsomt og potensielt skikkelig nasty (vi husker vel alle kokebøkene fra nittitallet, aspik-himmelen). Første artikkel ut tar for seg forsvinningen av en hvit sjokoladebar, som jeg tror aldri var på markedet her i Norge, men Sen skal ha for innsatsen – her gås det grundig til verks i sitt forsøk på å få den tilbake.

En av de tøffeste damene jeg veit om er Patti Smith. Jeg har veeeldig lenge vært ihuga fan av musikken hennes, og da hun ga ut boka Kids var jeg enda mer solgt, om det var mulig. Å se henne live i Frognerparken i fjor sommer var helt koko. Nå har hun nettopp holdt et foredrag om sin kreative prosess og det å bare måtte skrive. Lesverdig, selvfølgelig.

Litt tilfeldig kom jeg over en sak som ikke er ny, men ny for meg: Rocket Wars på den greske øya Chios. Her er det tydeligvis to rivaliserende kirkesamfunn som hvert år skyter på hverandres tårn med raketter. Ja, ja.