miafrogner.no

Menu Close

Uka som gikk var nr 37

Hvor blir høsten av, det lurer jeg på for tiden. Dette er ikke en indian summer, det er global oppvarming, og jeg vil at september skal være som det er meninga at den skal være: Kald, hustrig, skjerf og litt tykkere jakke enn i september, frostrøyk om morgenen og mildere utpå dagen. Vel. Foreløpig er det 20 grader og knallsol.

Denne uka har jeg blant annet lest og hørt P3-dokumentaren En ulykkelig kjærlighetshistorie, om Renate som er forelska i Bård, som ikke er forelska i Renate. Det er ikke så ofte man får høre begge sider av den ulykkelige kjærlighetshistorien, det er ofte den som er mest lei seg som er den som får “eie” historien om hva som skjedde. Men ikke her, her får både Bård og Renate komme til ordet. Fint, sårt, og gjenkjennbart.

Som dere kanskje har fått med dere er jeg stor fan av gutta i Mat Fra Hagen, som driver tre steder i Trondheim, og åpner spisested på St.Hanshaugen i Oslo i løpet av høsten. Gutta er artige å følge med på YouTube, innsiden av en liten gründerbedrift som virkelig får det til gjennom å være fleksible, usnobbete og ikke minst: Ha det gøy på jobb. En av dem, Christoffer, driver også sin egen YouTube-kanal. Verdt å følge!

Denne uka kommer endelig boka mi ut, og på samme forlag, altså Cappelen Damm, gis det ut en bok bare om grøt nå også. Er ikke det kult? Dette er gjengen som hadde grøtpopup på Tøyengata Bodega på en Restaurant Day, og plutselig ble det bok av det. Vi har samme redaktør, den herlige Bente, og hun har skrevet om grøtboka på bloggen Forlagsliv.

Om du skal lese en long-read denne uka, la det være The Guardians sak om norsk ulv. Jeg har også skrevet et eget blogginnlegg om det, og jeg håper vi ses til demonstrasjon 15. oktober.

Før sommeren ga vår venn Christina Skreiberg ut boka Hei Nabo!, et fantastisk prosjekt om naboer i en bygård på Tøyen. Christina intervjuet og fotograferte dem over seks år, og hadde utstilling i Rådhusgalleriet på forsommeren. Denne uka fikk hun pris for årets frilanser, og det er så utrolig fortjent! Heia heia!

I tillegg til ulvene er Norge ikke veldig kule når det gjelder dumping av avfall for tiden. Det har nylig blitt gjort en avstemming om hvorvidt avfall fra gruvedrift skal dumpes i havet eller ikke. Det er kanskje unødvendig å understreke at gruveavfall i havet har store negative implikasjoner for havet. I en internasjonal avstemming hvor 53 land var med, var det bare Norge og Tyrkia som stemte for. Ja, ja. Naturnasjonen Norge strikes again.

På tampen, en utstillingsanbefaling som hvertfall jeg skal forsøke å få med meg: Nick Brandts utstilling Inherit The Dust, en fotoserie som omhandler både miljøsaken og dyrevernsaken. Den vises på Willas Contemporary.