Dette er den siste uka i august, den siste uka for sommeren, den siste uka hvor det gikk an å gå ut uten å lure på om det måtte bli jakke eller ikke jakke, paraply eller ikke paraply. Nå er det bare å ta med jakke, ta med paraply, og det er vel helt greit det også, er det ikke det?

Jeg elsker høstlufta i Oslomarka, den er så frisk og krisp og kald og sprø og deilig å puste i, puste langt ned i magen. Jeg vet er en klisje å si at det er en luksus å bo så nært marka i Oslo, men dere – det er en luksus å bo så nært marka i Oslo! Dette er en oppfordring til å ta minst én tur ut i september. Vårt mål er en tur ut i uka, om ikke to. For å planlegge bruker vi nettsiden og appen ut.no. Kart, bilder, beskrivelser, hytter. Helt topp.

Denne uka som gikk så vi faktisk en film, det skjer ikke så veldig ofte, og vi så Spotlightfilmen om Boston Globe-journalistene som avdekket den massive overgrepssaken i den katolske kirken tidlig på 2000-tallet. Vi likte den. Kan anbefales.

Helen Mirren har lenge vært en av verdens råeste damer, og de siste ukene har det dukket opp en filmklipp hvor hun blir intervjuet, tidlig i karrieren, av en mann som vel lett kunne vunnet premien mest mannsjåvinistiske journalist ever made, om det ikke hadde vært så mange som hadde fulgt i hans fotspor og gjort akkurat det samme, førti år senere. Mirren er selvfølgelig cool cat og svarer så elegang og samtidig så suckerpunch.

NRK driver Live Nelvik og redder verden – littegrann. Jeg synes det er et kjempefint program som setter fokus på miljøsvinet mennesket, og samtidig viser gode, enkle og smarte løsninger. Ikke minst viser det at om alle endrer holdningene og vanene sine bare litt – så hjelper det faktisk ganske mye på totalen.

I forbindelse med at jeg driver og gir ut bok har forlaget denne uka sendt ut spesiallagde handlenett til de første 100 som forhåndsbestilte boka, og jeg blir så sinnssykt glad når folk som har fått det i posten sender meg snap og sier takk! Nervene rundt boka har meldt sin ankomst, og akkurat nå vet jeg ikke om jeg gleder eller gruer meg mest, om jeg skal være helt ærlig. Mens vi venter har jeg skrevet et innlegg med historien om hvordan vi tok 100 bilder på 6 dager.

Sånn bortsett fra det har denne uka også vært ganske kokobananas, så jeg har tilsynelatende lite å melde fra omverdenen. Sånn er det noen ganger. Og det er helt greit. 

 

For ordens skyld: Barnet i andre enden av gummistøvlene er ikke mitt eget. Hun er dog veldig ,veldig kul, og var med oss på tur i marka denne uka.