miafrogner.no

Menu Close

Uka som gikk var nr 30

Oi, uke 30, dere. Da er vi vel godt over halvveis i detta året som heter 2016, og snart er det høsten, høsten som kommer fortere enn vi noensinne klarer å huske, går over i vinter enda fortere. Mitt mål for høsten er å lete etter de perfekte høstddagene, med krisp luft, lys himmel og skjerf rundt halsen. Men først: Hva skjedde i uke 30?

Hillary Clinton er offisielt den første kvinnen som noensinne har blitt valgt til presidentkandidat i et av de store partiene. På en side er jeg utrolig glad for at verden går fremover, og på den annen side har jeg lyst til å si velkommen etter, amerika. About time.

Michelle Obama, min favoritt first lady, holdt tale på demokratenes landsmøte hvor Hillary ble valgt. Om du skal bruke 14 minutter på noe, og ikke har sett talen hennes enda – finn deg en kopp kaffe og se den. For et menneske, for en taler. Jeg fikk gåsehud opptil flere ganger, når hun snakker om deres utfordringer som foreldre og offentlige personer. Dessuten en elegant kritikk av Trump uten å engang trenge å nevne navnet hans.

Organdonasjon kommer på dagsorden med jevne mellomrom. Jeg synes det skal være på dagsorden alltid. Selv i, eller spesielt i, vårt lille land er det utrolig viktig, ofte avgjørende, at det skjer organdonasjoner for at liv kan reddes. Vibeke Thorning Øverås skrev innlegget “Jeg får lov til å leve” i Dagbladet, som jeg synes var utrolig fint, sårt, og viktig.

Fra livsviktig til underholdningsfavoritten TV-serier: Vi, som alle andre, har begynt å se Stranger Things Netflix. Jeg er skikkelig fan av Netflix’ egenproduserte serier, og Stranger Things er intet unntak! No spoilers, just watch it.

På musikkfronten er jeg nyforelska (igjen) i Michael Kiwanuka. Kiwanuka er en britisk soulmusiker, med en god dæsj Van Morrison og Joni Mitchell-inspirasjon lett hørbart. Med andre ord: Noe helt for seg selv. Jeg er fan av de tidligere skivene hans også, men den nye, Love & Hate, er helt, helt, helt fantastisk. Det er en instant hit-skive, og de kommer jaggu ikke ofte. Han spiller i folketeatret i november, det er bare å bestille.

Der ute i verden nærmer det seg sommer-OL i Rio. Jeg er generelt sett blitt litt skeptisk til OL-modellen de siste årene, det kan jeg jo komme tilbake til på et senere tidspunkt, men for nå: Den olympiske komiteen forbyr kommersielle aktører som ikke er sponsorer av OL, å twitre om OL. Velkommen til 2016 og digital ytringsfrihet. Lykke til.

Jaja. Da er det tilbake til jobb og hverdagsliv da, dere!