miafrogner.no

Menu Close

Uka som gikk var nr 27

Det skjer mye der ute i verden. Gode ting, spennende ting, skumle ting, ekle ting, what the what-ting, morsomme ting. En gang i uka skal jeg forsøke å samle opp det som er verdt å samle opp. Denne første uka i juli har det skjedd en hel haug!

Tjomlid, selverklært kjøtteter, stiller spørsmålet jeg oppriktig mener alle burde stille seg selv: Vil vi synes dette er ok om 20 år? Betryggende nok, for meg, er hans svar på det nei, men det mest skremmende – og viktige – er allikevel, som han også påpeker: De skadene vi påfører verden, miljøet, moralen og dyrene som dør med den, de får vi ikke gjort noe med.

Pokemon Go. Verden går (bokstavelig talt) av hengslene for å fange virtuelle pokemonfigurer gjennom smarttelefonen sin. Ikke bare er det en genial måte å kombinere det digitale og virtuelle med det fysiske og fullstendig reelle, folk får visst også uforholdsmessig mye mosjon, og politistasjoner får i overkant mye ikke-relatert besøk.

Jentene i SnapKollektivet er på sin andre uke med en delt snapchatkonto. 11 jenter deler liv og hverdag med over 1500 mennesker hver dag, og jeg synes de er så tøffe. De har ulike tema for hver runde, og denne rundens tema er kropp. Jentenes mål er å gjøre samfunnet vårt mer åpent og tolerant, og ønsker å få frem at det er helt ok å leve et helt vanlig liv. Hvilket det jo er.

Denne flotte buketten av damer utgjør SnapKollektivet. Foto gjengitt med tillatelse.

Denne flotte buketten av damer utgjør SnapKollektivet. Foto gjengitt med tillatelse.

Apropos tema kropp: Egmont og Kvinneguiden går sammen for å lage Vær Varsom-plakat for bloggere som skriver om kropp, for å bevisstgjøre hvilken påvirkningskraft bloggere har på unge jenters oppfattelse av kropp, og eget selvbilde. Jeg synes dette er et knakende godt initiativ, som jeg håper norske bloggere samler seg rundt.

Og apropos bloggere. Denne uka er det ei som har stått beinhardt i en ufortjent storm av drit. Linn skrev en post om en festivalopplevelse, en helt fin og uprovoserende sak om hvor fint det var å være på Over Oslo. Og hva skjer? Kommentarfeltet hennes går bananas. Av menn som skriver dritt. Som kaller Linn ei hore, en overgriper, som gir henne ansvaret for “de svenske tilstandene” (les: overgrep) på norske festivaler. Simpelthen fordi Linn har et annet politisk ståsted. Ja, og så er hun jaggu meg en av disse feministene, som disse mennene dessverre føler seg truet av. Forstå det den som kan. Jeg er griseimponert over Linn som ikke bare har svart, men også skrevet at nok er nok, og kontaktet politiet for å finne ut av hvordan en skal forholde seg til slikt.

Serena Williams tok sin 22. grand slam i helgen. Det gjør henne til en av de mestvinnende tennisspillerne. Imponerende i seg selv. Mer imponerende? At hun bruker momentumet til å ta et standpunkt i den utrolig triste, skremmende og farlige rasekrigen som mange ser komme i USA: “I don’t think that the answer is to continue to shoot our young black men in the United States”.

22 Grand Slam Titles

A photo posted by Serena Williams (@serenawilliams) on