Mia & Øystein gifter seg på Hellviktangen (det er på Nesodden) fredag  1. september 2017! Her skal vi prøve å gi deg all den informasjonen du trenger, og om du trenger enda mer – spør! Det er helt sikkert flere som lurer på det samme.


Vi står på kaia, ristar med raua
fyller opp ferja, losnar på taua
Klirrar med glasa, no blir vi gifte
snurrar på plata ingen vil skifte
Limbo og jenka, trakk i salaten
møtest på midten, ned i spagaten
Kriblar i hovud, skulder, kne og tå
kjærleiken smittar, kom så skal du få!


BRYLLUP!

Jaggu skal vi gifte oss, og vi håper du har lyst til å være med oss på festen. For det er akkurat det vi har lyst til at det skal bli, en skikkelig fest. Derfor blir det ikke femretters servert på varme tallerkner eller servitører som sjenker i glasset ditt for deg, eller i et lokale med gulv som ikke tåler en real dansefest. Vi ønsker oss en fest med høyt under taket, lave skuldre, folk som ler og barn som skriker, og skal gjøre det vi kan for å lage en så god stemning at alle har en bra kveld.

Kommer du?

Vi vil veldig gjerne ha svar på om du kommer innen 1. mai. Du får tak i oss på miafrogner@gmail.com, oystein.espe.bae@gmail.com, eller 476 82 409 (Mia) og 994 93 932 (Øystein). Samtidig setter vi pris på om du samtidig forteller oss om du har noen allergier vi må ta hensyn til (maten blir allerede vegansk, melkefri og eggefri).

Program for dagen

Vi gifter oss på en fredag, og håper alt vi kan og krysser alle fingre og tær for at det ikke byr på altfor store hverdagslogistikkproblemer for dere som skal komme. Detaljert program kommer nærmere, men planen er at vielsen starter klokka 16.00.

HEDDA, THE TOASTLADY

Mias venninne fra studietiden, Hedda Klemetzen, er festens toastlady. Det betyr både at hun har styr på det meste og de fleste og styrer tiden, og det betyr også at alle må gi the toastlady a toast with the glass every time the toastlady talks before a toast. Er dere med? Det skal skåles, er det vi prøver å si. Du får tak i Hedda på h_klemetzen@hotmail.com (isåfall kan du adressere Til Hotmail-Hedda), eller på telefon 450 23 690.

MATEN

Ikke overraskende blir det 100% plantebasert og vegansk mat i vårt bryllup. Hellviktangen har tatt utfordringen på strak arm (det vil si, de synes det var dødskult og ble ordentlig gira, og vi skjønte at vi har flytta til Nesodden), og vi har trua på at det blir god mat. De lager også så mye som overhodet mulig av økologiske råvarer, så dette blir grønt på så mange måter. Om du har allergier som må tas hensyn til (det er da allerede fritt for kjøtt, fisk, egg og melk), send oss en melding, så ordner vi det også.

DRESSCODE

Det viktigste for oss er at du føler deg bra, så du kan ha på deg akkurat det du vil. Om finkjolen strammer sånn at du ikke har lyst til å danse, synes vi du heller skal finne en kjole som det går an å danse i, og om skoa gir deg gnagsår, kan du kjippe dem av under bordet (det kommer minst en av oss til å gjøre, for å si det sånn). Det kan være fint å ha noe som er litt varmt utenpå, ettersom vi planlegger å ha deler av programmet utendørs, forutsatt fint vær.

GAVER?

Vi har det vi trenger av ting, så vi kommer ikke til å sette opp noen ønskeliste på en butikk, og vi mener det når vi sier at du ikke trenger å komme med gave. Men om du vil det, har vi lyst til å si at vi ønsker oss en av følgende ting:

  • Noe du har laget selv, eller at du gjør noe i bryllupet
  • En opplevelse sammen med deg eller dere
  • Pengegave til ei litta honeymoon utpå vintern
  • Pengegave til (organisasjon kommer) i vårt navn
Hjelpe til? Gjøre noe?

Det er mange som lurer på om vi trenger hjelp til noe eller om det er noe dere kan gjøre, og det er det helt sikkert. Vi kommer til å huke tak i både den ene og den andre når vi ser at det dukker opp saker og ting (det gjør vi allerede). Men! Det vi har veldig lyst til, er at absolutt alle som kunne tenke seg å gjøre noe underveis i festen, gjør det. Om det så er en liten tale, noe på rim, noe på tysk, en (drikke)lek, så har vi veldig lyst til det! Så don’t be shy. Taletiden og oppmerksomheten skal ikke være forbeholdt oss og våre foreldre, foråsiresånn. Ta kontakt med The Toastlady Hedda, oss, eller forloverne Therese og Frode.

LURER PÅ NOE?

Bare å spørre, vi lover å svare etter beste evne. Ring, mail, eller bruk kommentarfeltet nedi her, det kan jo fort hende at flere lurer på det samme.

Transport

Hellviktangen ligger på Nesodden, og dit går det båt fra Aker Brygge, en fergetur på 20 minutter. Fra ferga til Hellviktangen er det 13 minutter å kjøre. Når det nærmer seg dagen og programmet er satt kommer vi til å legge ut nøyaktig hvilken ferge som er smart å ta, for vi setter opp buss fra ferga til Hellviktangen både frem og tilbake. Tilbake ser vi på mulighetene for å sette opp buss til mer enn én båtavgang, men vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal holde gjestene som gisler til sent på natt enda, så det gjenstår å se. Neida. Joda. På båten kan du bruke vanlig Ruter-billett, fra sone 1 til 2S.

Overnatting

Det finnes ikke et eneste hotell på Nesodden. Så enkelt er dét. Det som derimot finnes, er masse nesoddinger som har husene sine ute på AirBNB, til en ganske rimelig penge pr natt, spesielt om det er flere som deler hus. Se etter steder rundt Hellvik, Ursvik og Oksval. Om du vil bo på Oslo-siden av fjorden finnes det en god bunke hotell der. Båten går frem til bryllupet er ferdig, så å bo på et hotell sentralt i Oslo er fullt mulig. Si fra om du trenger hjelp til å fikse.

kart

Hellviktangen

Hellviktangen, på Bunnefjord-siden av Nesodden og med utsikt inn mot hele Oslo, ble bygget som sommersted for grosserer Peter Brandt, som holdt store selskaper for Christiania-sosieteten på slutten av 1700-tallet. Slik holdt han og senere eiere på frem til tidlig 1900-tall, da Bakersvennene kjøpte stedet for å ha det som feriested (det er mange slike steder her ute, feriesteder for arbeidsfolket fra byen). Deretter er visst historien litt blank, for stedet forfalt, Staten kjøpte det i 1978 – og ville bruke det til brannøvelser! Det ble stoppet av lokale ildsjeler, og siden den gang har det blitt holdt og leid ut av Stiftelsen Hellviktangens Venner.

Og nå skal vi gifte oss der, nesoddinger som vi har blitt! Stedet ligger helt fantastisk til ved fjorden, det er store uteplasser, knirkete gulv, skjeve ildsteder, varmelamper ute og mange kroker å hviske hemmeligheter i.

Hellviktangen_utsikt1_2